כיצד לבחור אוזניות – מדריך לקניית אוזניות?

כיצד לבחור אוזניות – מדריך לקניית אוזניות?

אנחנו מקבלים פניות רבות מלקוחות שמחפשים המלצות לגבי קניית אוזניות, לפעמים זה אפילו בין שני דגמים שונים לגמרי, האם לקנות אוזניות IN-EAR ספורט  של JBL reflect אלחוטיות או את האוזניות של ביטס סולו 2 (Beats Solo 2) אלחוטיות? כמובן שהתשובה מורכבת במיוחד שמדובר בשני דגמים שונים לגמרי.  כן, שתי האוזניות אלחוטיות אך לשימוש אחר לגמרי. לכן, השאלה צריכה להיות מה היעוד ולאיזה צורך. יש מספר שאלות והגדרות שיעזרו לכם לבחור את האוזניות הנכונות לכם ואנו נספק את השאלות והבירורים העיקריים שצריך לשאול לפני שרוכשים אוזניות.

יש עשרות סוגים של אוזניות וכדאי לדעת את היתרונות והחסרונות של האוזניות על מנת לעשות את הבחירה הנכונה. ננסה לפשט את הדרך לבחור את האוזניות בשבילך במאמר הבא.

איזה סוג מתאים לכם, יש כמה סוגים של אוזניות – נתחיל עם כמה הגדרות שצריך להכיר:

אוזניות כפתור

לרוב אוזניות כמו שמגיעות עם הטלפון הנייד באריזה, נקראות ככה כי האוזניות בצורת כפתור של החולצה. האוזניות היותר פשוטות ושאינן מתאימות למבנה האוזן של כל אחד.

אוזניות IN EAR

אוזניות שמיועדות לתוך האוזן, הדגמים הטובים יותר מוצאים צליל איכותי מאוד ולמעשה הכלל הוא שהו יושבות בתוך האוזן ומנטרלות את רעשי הרקע, מצד שני מסוכן לעוסקים בספורט מחוץ לחדר כושר (חייבים להיות מודעים לכך). לא מתאים לכולם בגלל מבנה האוזן, לרוב האוזניות מגיעות עם מספר מתאמי סיליקון להתאמה נוחה לאוזן שלך (בגדלים ובצורות שונות). אוזניות IN EAR אלחוטיות לרוב גם טיפה יותר גדולות כך שלא לכולם זה מתאים. בכל מקרה אלו האוזניות הנפוצות ביותר! ועם מתאמים שהיצרנים המרכזיים מוסיפיים כמו JBLBEATS, Jabra, BOSE ועוד, רוב האוכלוסייה מוצאת את האוזניות האלו נוחות מאוד לפעילות ספורטיבית וכמובן בגלל שהם ניתנות לקיפול נוחות מאוד לנשיאה לכל מקום.

אוזניות ON EAR

אוזניות ‘על’ האוזן, האפרכסת (רפידות) של האוזניות יושבות על האוזן אך אינן מכסות אותה לגמרי. בצורה כזאת הצליל מכוון ישירות לתעלת האוזן כך שזה פחות טבעי לדוגמא מאוזניות over the ear. גם לא לכולם זה זה נוח לאורך זמן, יש שאלו שזה כואב להם באוזן לאחר שימוש ממושך. אוזניות ON EAR  לרוב מתוכננות לניידות, אז הן קטנות יותר ומתקפלות לרוב בשביל שיהיו נוחות לנשיאה, זה אומר דרייברים (רמקולים פנימיים) קטנים יותר, לכן טיפה יותר מוגבלות באיכות הצליל למרות שהחברות המובילות כמו JBL ו – BEATS  PHILIPS ועוד יודעות לספק צלילים מצויינים יש כאלו שעדיין יבחינו בכך. אז אם הגודל חשוב לך אוזניות ON EAR יותר אטרקטיביות בשבילך.

אוזניות OVER THE EAR (לפעמים נקראות אוזניות DJ)

אוזניות ‘מעל’ האוזן מכסות את האוזן כולה, זאת אומרת הרפידות / כוסות מכסות את האוזן, הן מגיעות עם כוסות / רפידות גדולות יותר כך שכל האוזן יושבת בתוך הפד. לרוב הן מבודדות יותר בגלל שהאוזן מכוסה ובגלל שהדרייברים רחוקים יותר מהאוזן מרחב הצלילים גדול יותר. בדומה לצורה ששומעים מוסיקה מרמקול…- לא תמיד מתאים למרכיבים משקפיים. אוזניות OVER THE EAR נוחות יותר לענידה לאורך זמן מכיוון שהאפרכסת של האוזניות לא לוחצת על האוזן אלא מכסה אותה. כמובן, זה תלוי במבנה האוזן בתכנון ההנדסי של האוזנייה אך זה כמעט תמיד נכון. החסרון המרכזי של האוזניות האלו הוא הגודל, לכן אלו הרגישים יותר לצליל ופחות לגודל של האוזניות יעדיפו את האוזניות האלו (חלק מהדגמים אינם נוחים לנשיאה ואינם מתקפלים).

אחרי שלמדנו קצת על המושגים עוד מספר פרמטרים והמלצות שלנו לבחירת אוזניות

קודם כל תשכחו מהאזניות הזולות שמגיעות עם הmp3  שלכם . עם הזוג הנכון של אוזניות אתם יכולים להינות ממוזיקה ברמה אחרת לגמרי. לא משנה היכן אתם מאזינים למוזיקה כדאי להשקיע באזניות העשויות טוב במחיר מעט גבוה יותר גבוה כדי להגיע להנאה מקסימלית.

שאלה ראשונה לבחור בין אוזניות קטנות לגדולות –

אוזניות IN EAR קטנוות וטובות בשביל אנשים הסובלים ממחסור במקום אבל עדיין רוצים למצוא דרך להינות מהמוזיקה שלהם. אוזניות באיכות גבוהה בדרך כלל מגיעות עם כיסוי/נרתיק כדי להניח בו את האזניות כאשר הם לא בשימוש וכך הן לא יתלכלכו או יהרסו בתחתית התיק שלכם. אם אתם משתמשים בתיק מאוד קטן ורוצים לשמור את האזניות והמכשיר שלכם ביחד, או פשוט משתמשים בכיסים שלכם, אוזניות IN EAR כנראה יתאימו לכם יותר. הן כמובן נהדרות אם אין לכם תקציב גבוה מכיוון שיש הרבה סוגים לבחור מהם והם נוטות לעלות פחות (לדגמים הלא אלחוטיים טווח המחירים מ – 50 – 400 ₪ – לחץ כאן למספר דוגמאות)

ישנם דגמים שגם מגיעים עם פטנטים ליציבות טובה יותר לאוזן, כמו בתמונה הבאה:

אוזניות ON EAR

הן אוזניות גדולות יותר, הן נהדרות באיכות השמע שלהם ובנוחות ואם אתם נהנים לשים אותם סביב הצוואר שלכם בזמן שאתם הולכים ממקום אחד למשנהו, או אם אתם אוהבים לשאת את האוזניות בצורה כזאת. החסרון הוא שאוזניות טובות לרוב דורשות מסגרת תקציב גבוהה יותר ולכן קשה יותר למצוא. הן תופסות מקום רב יותר מאשר אוזניות קטנות ולכן לא נוחות לנשיאה, לפעמים הם פשוט לא נוח לסחוב אותם והם יתפסו מקום רב בתיק שלך. כדאי לוודא בגלל גודלן שמקבלים נרתיק נשיאה באריזה על מנת לשמור מלכלוך ופגיעה בעת אחסון בתיק.  

אוזניות OVER THE EAR (לפעמים נקראות אוזניות DJ) הן אוזניות גדולות מאוד ביחס לשאר, מגושמות אך בעלות מראה מדהים. איכות הצליל מעולה (לכן משתמשים בהם המומחים ובאולפנים) ולמי שלא אכפת מהגודל אלא להאזין למוסיקה באולפן הפרטי או בבית הן פתרון מעולה. הן מעולות לשימוש לאורך זמן גם בנוחות וגם יש הטוענים שהלחץ על עור התוף קטן באופן יחסי לאורך זמן.

צורת האחיזה של האוזניות

עוד פרמטר לחשוב עליו זה איך נוח לכם שהאוזניה יושבת או מוחזקת באוזניים שלכם

אוזניות IN EAR מגיעות ללא קשת שיושבת על הראש לרוב עם מתאמים לאוזן, יש אוזניות שמגיעות גם עם קשת קטנה שיושבת על האוזן (ללא קשת) ובגך מחזיקה את האוזניה באוזן מתאים מאוד לעושים ספורט.

יש מספר דגמים של אוזניות שמניחים מאחורי הצוואר, זה מומלץ לעוסקים בספורט, משקפי שמש או סתם שהנוח להם כך.

אוזניות קשת, הקשת המסורתית שיושבת על הראש ובכך מחזיקה את האוזניות לרוב יגיעו עם אוזניות ה ON EAR  או OVER THE EAR (DJ).

אוזניות לספורט

כאן התשובה כמעט תמיד זהה, אוזניות IN EAR הן הנוחות ביותר לעוסקים בספורט. יש כאלו שעוסקים בחדר כושר ומעדיפים ON-EAR אך הרוב המוחלט הולך על אוזניות IN EAR.

אך ספורט אומר פעילות מרובה, זיעה ורטיבות לכן חשוב לוודא שהאוזניות יעמדו בתקני הרטיבות והאבק לא תרצה שאחרי כמה שימושים האוזניות לא יעבדו או שהזיעה תפריעה לאיכות הצליל. גם היכולת לשטוף את האוזניות ולחטא אותן לא פחות חשובה. לכן אם האוזניות מיועדות לספורט יש צורך לוודא שהן מתאימות לעימדות בפעילות ספורטיבית.

אוזניות אלחוטיות או עם חוט

כמובן מה שיקבע הוא סוג השימוש והנוחות, אוזניות ON EAR ואוזניות OVER THE EAR אלחוטיות לרוב מגיעות גם עם יכולת לשמוע בחיבור כבל AUX כך שנגמרת הסוללה אפשר עדיין להינות ממוסיקה.

ואם החלטתם על אלחוטי (גם פה יתרון גדול לעוסקים ספורט שמעדיפים ללא חוטים וללא סרבול), חשוב לבדוק זמן טעינה ואורך חיי הסוללה (כמה שעות שימוש) יש לקחת בחשבון שנתוני היצרן (כמו נתוני צריכת הדלק ברכבים) לא שמקפים תנאי שימוש רגילים אלא תנאים אופטמליים עם שמיעה בווליום נמוך יותר מה שמאריך את חיי הסוללה, אך תמיד אפשר להשוות בין דגמים.

עוד נקודה לזכור שאוזניות אלחוטיות הן כמעט תמיד מבוססות בלוטוס לכן טווח השימוש הוא כ 10 מטרים מהמכשיר שמזרים את המוסיקה

בידוד קול

להעריך את בידוד הקול באוזניות – כאן אנחנו חייבים לבגיד שאין יצרן אוזניות שלא טוען שהאוזניות שלו מצויינות בבידוד רעשים חיצוניים ולא פחות חשוב בבידוד כלפי חוץ כך שמי שלידך לא יוטרד מעוצמת הווליום שאתה שומע. אנחנו רק יכולים להמליץ שבדרך הכלל אוזניות IN EAR ואוזניות  OVER THE EAR (DJ) הן המבודדות ביותר

כאן לאלו שזה באמת חשוב להם מומלץ לקרוא את ההסבר על מסנן רעשים אקטיבי – לחץ כאן

טווח תדרים

לחקור את טווח התדרים: טווח תדרים רחב יותר אומר שאתה יכול לשמוע יותר צלילים של המוזיקה; טווחים גדולים כגון 10 הרץ עד 25,000 הרץ יהיו לעתים קרובות מומלצים – כל דבר בטווח זה יהיה בסדר.

עכבה

חפשו את העכבה של האוזניות (ההתנגדות החשמלית הכוללת של מעגל חשמלי שבו זורם זרם חילופין) . כדי לקבל את הטוב ביותר של האוזניות שלכם, אתם צריך להתאים את העכבה של האוזניות לציוד אודיו בו אתם משתמשים. זו נמדדת ביחידות מידה באום. במציאות אם העכבה לא תואמת אז זה אומר שאתם צריכים להגביר את הווליות מעט גבוה יותר.

אחריות

לפעמים ההשקעה היא לא מעטה ויכולה להיות מאות שקלים, לכן צריך לוודא שיש אחריות ויש מי שיטפל בכם במידה והאוזניות עושות בעיות.

יש אוזניות שבאות ללא אחריות, אבל רוב האוזניות מגיעות עם 12- 24 חודשי אחריות.

אנו ב Y-NOT מאוד מקפידים ללוות את הלקוחות שלנו בכל בעיה, כל המותגים האחריות יבואן רשמי ואנו פה לעזור וללוות אתכם

לזכור שלרוב אתם מקבלים מה שאתם משלמים עליו

בדרך כלל, אוזניות יקרות יותר עשויות מחומרים באיכות גבוהות יותר והנדסה טובה יותר, לשפר את איכות הצליל.  אוזניות זולות יישמעו טובות, אבל לא טובות כמו אלה שיעלו כפול מהם. בטווח מחירים גבוה יותר אתם יכולים לשמוע את המוזיקה שלכם כמו שבחיים לא שמעתם. אזניות העולות 10 שקלים בעסקה בסופר יכולות להחזיק לכל היותר שנה וגם לא נחמד להתחיל לשמוע בהן בגל איכות ירודה. אז לשלם עליהן קצת יותר לפחות מבטח אותך לקבל איכות מוסיקה בסיסית. אחד מהקווים המנחים הוא להוציא מעט יותר כסף על אוזניות לניידים, ואפילו יותר על אזניות למערכת סטריאו. דבר נוסף שאתם מקבלים עם איכות הוא עמידות. יש כנראה אנשים בחוץ עם אוזניות משנות ה-70 וה-80 שעדיין עובדות, כי הם עשוייות היטב, ועשויות כדי להישאר איתך תקופה ארוכה. כאשר אתם מקבלים שם של מותג, אתם לא רק משלמים עבור השם לפעמים; אתם משלמים עבור האיכות. חברה כמו JBL, פיליפס, AKG, BOSE, BEATS או הרמן קארדון שנמצאים בתחום המוסיקה עשרות שנים צברו ניסיון ולא ירשו לעצמן להוציא אוזניות פחות מהטובות ביותר. ביטס חברה מבית אפל לא תרצה משהו פחות טוב ממה שמכשירי האייפון מייצגים.

למרות האמור לעיל, לבסוף, אתם האנשים שהולכים להשתמש באוזניות האלו יום ביומו. אם איכות הצליל פחות חשובה לכם אז אין טעם להשקיע במותג, כנראה שתהנו מאוזניות איכותויות שהן לא של מותג מוביל.

לקרוא עוד על מאפיינים ותכונות שצריך לדעת בבחירת אוזניות – לחץ כאן

לאוזניות של כל המותגים המובילים – לחץ כאן

לכל שאלה אתם מוזמים לפנות אלינו ל service@y-not.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פתיחת צ'אט
היי! אנחנו פה, יש לך שאלה?
היי! אנחנו פה, יש לך שאלה?